Om vatten och avlopp

Huvudman för de allmänna vatten- och avloppsanläggningarna (VA) i respektive kommun är Fagersta och Norbergs kommuner, som i sin tur har överlåtit till NVK att handha förvaltningen av VA-anläggningarna. 

Detta innebär bland annat att NVK sköter produktion av dricksvatten, underhåll av ledningsnätet med sanering av ledningar, lagning av vattenläckor, rening av avloppsvatten, avtalsförhållande mot kund samt fakturering.

I menyn till höger kan du läsa fakta om dricksvattnet, vilka regler som gäller, hur du läser av vattenmätaren, anmäler flyttning och så klart vad det kostar.

Om du har frågor som gäller fakturor, ägarbyten och mätaravläsningar är du välkommen att ringa VA-kundtjänst på 0223-442 14, öppet vardagar kl 10:00-12:00.

Om det händer något, t.ex dåligt tryck i ledningar, missfärgat vatten eller liknande - kontakta felanmälan:

Förbindelseanslutning kulvert

Stora biltvättarhelgen 27-28 april 2019 -välj biltvätten!

Mitt Vatten, Sveriges kommuner för rent vatten, startade 2014 "Stora Biltvättarhelgen". Ambitionen var och är att det ska bli en årligt återkommande helg, för att uppmärksamma hur viktigt det är att vi tvättar bilen på rätt sätt. Dina val kan enkelt bidra till ett renare vatten!

Totalt tvättar vi svenskar bilen över 30 miljoner gånger per år. 20 miljoner av dessa tvättar sker på gatan. Detta innebär att betydande mängder svårnedbrytbara ämnen når våra sjöar och vattendrag. Genom att tvätta din bil i en tvättanläggning kan du på enkelt sätt göra en stor insats för vår miljö.

Läs mer

Fel - vid biltvätt på gatan rinner gifter ut i naturen
"Tvätta bilen på macken istället" skrivet i smutsen på rutan på en bil

Senast ändrad:

Var informationen till din hjälp?
Feedback

Kontakt

VA-kundtjänst
Telefonnummer: 0223-442 14

Telefontid vardagar kl. 10-12