teknisk förvaltning i Fagersta och norbergs kommun

NVK logotyp
Norbergs kommuns logotyp
Fagersta kommun logotyp

SÖK PÅ SIDAN

Kontakta norra västmanlands kommunalteknikförbund

Postadress:

Box 2, 737 21 Fagersta

Telefon:

0223-446 00

Fax:

0223-164 30

Öppettider:

08.00-12.00 och 13.00-16.00

Besök oss:

Norbergsvägen 19 
737 21 ­Fagersta

Skicka faktura

Lag om krav på e-faktura

Från den 1 april 2019 ska ni som leverantör till Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund (NVK) skicka oss en e-faktura. Observera att PDF inte är ett godkänt format.

I juni 2018 beslutade Riksdagen att anta lagen om e-faktura till följd av offentlig upphandling (SFS 2018:1277). Lagen innebär att alla inköp, oavsett värde, som görs till följd av upphandlingslagarna LOU, LUF, LUFS eller LUK ska faktureras med e-faktura. Inköp som görs av oss, NVK, ska därför faktureras med en e-faktura. Kom även ihåg att ange vår referens i fakturan som ni hittar längre ner.

Här kan du läsa mer om lagen


Ni som e-fakturerar redan idag

NVK kan ta emot fakturor via nätverket PEPPOL. I så fall behöver ni ansluta er via ett företag som stödjer er e-fakturering via PEPPOL. Stäm av med er leverantör av ekonomisystem eller faktureringssystem om de kan sända via PEPPOL-nätverket. NVK:s PEPPOL-ID är 0007:2220001552. De format som vi kan ta emot i PEPPOL nätverket är Svefaktura 1.0.

Ett annat alternativ är att använda vår VAN-tjänst. NVK tar emot e-faktura i följande format: Svefaktura 1.0. Vårt parts-id är organisationsnummer 2220001552. Vår VAN-operatör är OpusCapita (före detta Itella).
Kontakta oss via e-post: fakturor@fagersta.se för frågor kring anslutning.

Ni som inte e-fakturerar idag

Om ni inte kan skapa e-fakturor:
Använd vår fakturaportal via OpusCapita för att överföra informationen från pappersfakturan till oss elektroniskt. Du hittar våran fakturaportal här.

Om ni har ett affärssystem:
Det finns ofta möjlighet att skapa e-faktura via befintliga affärssystemen/ekonomisystem. Hör med din systemleverantör. Faktureringstjänster kan också köpas via vissa företag för att åstadkomma samma sak, liksom installation av så kallad virtuell fakturaskrivare.

För mer information om e-faktura:
Myndigheten för digital förvaltning
STFI
Sveriges kommuner och landsting


Fakturareferenser

För att fakturan ska kunna styras till rätt mottagare är det viktigt att alla fakturor förses med ett fyrsiffrigt referensnummer och namn på beställaren. Referensnumret ska inte anges i adressen utan i ett separat fält märkt exempelvis ”Er referens”. Att dessa uppgifter finns underlättar vår hantering, men ger också dig som leverantör en ökad säkerhet att betalning sker i tid.

NVK:s referens är: 8999. Om inte annan referens anges.

Pappersfakturor

För er som undantas från lagkravet, exempelvis där avtal tecknats innan 1 april 2019, ser vi gärna att ni också skickar e-faktura enligt ovanstående instruktioner. Om möjlighet inte finns använd nedanstående fakturaadress:

Norra Västmanlands kommunalteknikförbund
Box 90
737 23 FAGERSTA

Adress för övrig post så som påminnelser och informationsutskick är:

Norra Västmanlands kommunalteknikförbund
Box 2
737 21 FAGERSTA

Kontakta oss:

Norra Västmanlands Kommunalteknikförbunds fakturor hanteras av Norra Västmanlands ekonomiförvaltning (NVE).

E-post: fakturor@fagersta.se

Sidansvarig:

Kenneth Berggren

Senast ändrad:

Scrolla upp