teknisk förvaltning i Fagersta och norbergs kommun

NVK logotyp
Norbergs kommuns logotyp
Fagersta kommun logotyp

SÖK PÅ SIDAN

Kontakta norra västmanlands kommunalteknikförbund

Postadress:

Box 2, 737 21 Fagersta

Telefon:

0223-446 00

Fax:

0223-164 30

Öppettider:

08.00-12.00 och 13.00-16.00

Besök oss:

Norbergsvägen 19 
737 21 ­Fagersta

Vattenläcka vid Kristiansbergsvägen!

nyhet

En vattenledning har borrats sönder vid Kristiansbergsvägen (vid Sibylla) i Fagersta, vilket medför en stor vattenläcka. Senast uppdaterad 2019-05-24 kl 09:40

Uppdatering 24 maj kl 09:40
Betongfundamentet som omgav de gamla vattenledningarna har nu bilats bort och nya kopplingar har monterats. Man är snart redo att börja återfylla hålet och påbörja återställningsarbeten. Vi hoppas bli så pass färdiga så att vi kan flytta undan de avspärrningar som stör trafiken under nästa vecka.

Uppdatering 21 maj kl 08:50
Arbetet med vattenläckan kommer att fortgå under ytterligare ett par dagar. Det stora betongfundament som omger de gamla ledningarna ska bilas bort och nya kopplingar ska installeras innan vi återställer marken. Det kan förekomma kortare driftstörningar under arbetets gång, vi kommer att försöka ha löpande kontakt direkt med de som kan drabbas av detta.
En stor eloge till våra medarbetare som har arbetat nonstop under hela gårdagen med att försöka lösa detta på bästa sätt!

Uppdatering kl 22:20
Nu har de drabbade hushållen vatten igen! Vi har fortfarande en del arbete kvar för att återställa ledningen och platsen men under tiden har alla i området vatten.

Uppdatering kl 15:10
Arbetet med att försöka täta läckan fortgår. Läckan är omfattande och tätningsarbetet fortskrider. Om inga komplikationer tillkommer hoppas man att läckan ska vara åtgärdad inom några timmar. Det har ställts ut vattentankar till de drabbade fastigheterna.

Uppdatering kl 11:35
Man har stängt av vattnet tillfälligt för att kunna arbeta ostört med läckan. Man arbetar just nu för fullt med att täta själva läckan. De hus som är berörda av det avstängda vattnet är PostNord-huset samt hyreshusen vid järnvägsstationen i Västanfors. Vi arbetar för fullt med att täta läckan så att vi kan släppa på vattnet igen men har för stunden inget uppskattat klockslag när detta kan ske.

Vi har personal på plats för att åtgärda ledningen men vi har inte hunnit bilda oss en uppfattning om omfattningen på skadan ännu. Vi kommer att uppdatera med information här löpande så snart vi har en bättre uppfattning om läget.

Sidansvarig:

Anna Folgerö

Senast ändrad:

2019-05-24

Scrolla upp