teknisk förvaltning i Fagersta och norbergs kommun

NVK logotyp
Norbergs kommuns logotyp
Fagersta kommun logotyp

SÖK PÅ SIDAN

Kontakta norra västmanlands kommunalteknikförbund

Postadress:

Box 2, 737 21 Fagersta

Telefon:

0223-446 00

Fax:

0223-164 30

Öppettider:

08.00-12.00 och 13.00-16.00

Besök oss:

Norbergsvägen 19 
737 21 ­Fagersta

Nu lanserar NVK en ny app för felanmälan och inlämning av synpunkter i Fagersta och Norbergs kommuner. Den 16 november startas systemet för allmänheten.

nyhet

Med hjälp av den nya appen för felanmälan vill NVK underlätta för invånare och besökare i Fagersta och Norberg att rapportera fel eller lämna in synpunkter som de upptäcker runt om i kommunerna. Det ska vara enkelt att medverka till att förbättra vår närmiljö.

Appen heter ”Felanmälan NVK” och den kan laddas ner via AppStore eller Google Play. Att felanmäla skadegörelse, trasig belysning, överfulla papperskorgar eller trasiga gungor ska bli enklare genom en appen.

– Dels blir det lättare för vår personal ute i fält dels blir det lättare för medborgaren att göra en felanmälan, säger Kenneth Berggren, Förbundschef vid Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund.

I den nya funktion som nu lanseras kan invånare lämna tips på saker som inte fungerar, antingen via appen eller via ett formulär på NVK:s hemsida.

– Den är till för felanmälningar och inlämning av synpunkter som bland annat gäller yttre miljöer, det kan handla om lekplatser, parker, träd, belysning badplatser eller potthål i gatan.

Felanmälan går att göra när som helst på dygnet och skickas in, men ärendet tas om hand under normalarbetstid. Felanmälningar som bedöms vara akuta eller innebär olycksrisk görs fortsatt via telefon. Den som upptäcker ett fel gärna får ladda upp en bild på skadan i appen och göra felanmälan direkt när man befinner sig ute på plats, på så sätt kan appen notera koordinaterna. Personer som har gjort en felanmälan kan få automatisk återkoppling på sitt ärende. Det är även möjligt att följa anmälningar som någon har gjort.

- Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Ett enkelt sätt att bidra är att använda vår nya app för felanmälan.

Genom samverkan skapar vi hållbara samhällen för framtiden!

Sidansvarig:

Anna Folgerö

Senast ändrad:

2020-11-13

Scrolla upp