teknisk förvaltning i Fagersta och norbergs kommun

NVK logotyp
Norbergs kommuns logotyp
Fagersta kommun logotyp

SÖK PÅ SIDAN

Kontakta norra västmanlands kommunalteknikförbund

Postadress:

Box 2, 737 21 Fagersta

Telefon:

0223-446 00

Fax:

0223-164 30

Öppettider:

08.00-12.00 och 13.00-16.00

Besök oss:

Norbergsvägen 19 
737 21 ­Fagersta

Information gällande Västanfors IP

nyhet

Den 12 maj bjöd NVK in Länsstyrelsen och Södra Dalarnas Räddningstjänst (SDR) till ett möte vid Västanfors IP angående eventuell fortsatt drift med befintlig anläggning innan ny anläggning kan vara på plats.

Utifrån den stora mängden ammoniak, 6000 kg, så är den gemensamma bedömningen att anläggningen inte kan köras vidare som den är idag. Det Länsstyrelsen och SDR såg under mötet är att det finns en tydlig och bra plan för hur man tänker ställa om anläggning till en ny med mycket mindre mängt ammoniak med högre säkerhet för utövare likväl som publik och närboende i området.

Processen för att byta ut anläggningens värmeväxlare och kylmedia drar ut på tiden och kommer troligast inte kunna genomföras innan säsongen påbörjats. I ett perfekt scenario där allt faller på plats utan problem så är bedömningen i dagsläget att en uppdaterad anläggning kan finnas på plats tidigast i december.

Kan NVK som förvaltare visa på riskreducerande åtgärder och en plan för säkerheten kopplat till drift under omställningsperioden så behöver inte ett förbud utfärdas. NVK kommer omedelbart att inleda diskussioner med entreprenör för att ta fram en åtgärdsplan och en spridningskartering för området. Lösningar för att höja säkerheten är många och där kan entreprenörer inom branschen komma med lämpliga åtgärder för anläggningen på Västanfors IP. Diskussion är uppstartad med entreprenör och så fort underlag på tänkta åtgärder finns så kommuniceras detta med Länsstyrelsen och SDR för att se om vi hittar en gemensam hållbar lösning.

Kontentan av mötet den 12 maj är att NVK tillsammans med Länsstyrelsen och SDR ska göra vårt yttersta för att föreningen ska kunna spela bandy i vinter. Men då krävs det att NVK kan visa på att säkerheten för föreningen och supportrar upprätthålls under match men även för allmänheten som bor i närheten till anläggningen.

Sidansvarig:

Anna Folgerö

Senast ändrad:

2020-05-15

Scrolla upp